otrdiena, 2013. gada 22. oktobris

Jaunieši par jauniešiem un sevi

18. oktobrī Media4Youth rīkoja tikšanos ar Vidzemes augstskolas studentiem un aktīvajiem jauniešiem no Valmieras Valsts Ģimnāzijas. Tās laikā diskutējām par jauniešu atspoguļojumu medijos, apspriedām, kādus medijus jaunieši patērē ikdienā un, ko viņi paši domā par negatīvo portretējumu medijos. Turpmākajās dienās aplūkosim katru diskusiju tēmu atsevišķi. Sekojiet līdzi!



TĒMA NR.1 – NEGATĪVAIS JAUNIEŠU ATSPOGUĻOJUMS MEDIJOS

Uz jautājumu- kā jaunieši vērtē un kā jūtās, ka medijos par tiem izsakās negatīvi, klaji naidīgi un pazemojoši, atbildes iekrāsojās skumjās krāsās.

Jaunieši nebija gatavi redzēt tik koncentrētu viedokļu apkopojumu vienuviet. Pilnīgi visi jaunieši apgalvoja, ka šāds atspoguļojums ir nepatīkams, pat aizskarošs. Kā viena no diskusijas dalībniecēm izteicās: 
„Ja raksta, ka visi jaunieši ir slinki,
 tad viņi nomelno arī mani un tas, vienkārši, nav godīgi!”

Jaunie cilvēki jūtās pazemoti un izsmieti, jo atspoguļojums, kādu var ieraudzīt medijos nebūt neatbilst tam, ko viņi piedzīvo ikdienas saskarsmē ar vienaudžiem. Kāds cits turpina tēmu, sakot, ka jaunieši dara daudz labu lietu, kuru starpā ietilpst arī palīdzēšana apkārtējiem. Neviens nenoliedza, ka ir jaunieši, kuri kļūdās, taču nedrīkst pieļaut, ka šāds atspoguļojums tiek padarīts par „pats par sevi saprotams”, nomācot un izslēdzot pozitīvos piemērus.


Diskusijas pirmās tēmas noslēgumā jāakcentē, ka nereti jaunieši ir tie, kuri praksē ievieš jaunas tradīcijas, jaunas idejas un visam dod dzīvību! Jaunieši aicina medijus pārstāt fokusēties uz negācijām, bet paskatīties uz tiem labajiem darbiem, ko viņi ir realizējuši, piemēram, kādu jauniešu sadarbības projektu. Ir nepieciešams līdzsvars. 

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru