sestdiena, 2013. gada 26. oktobris

Apburtais loks darba meklējumos

TĒMA NR.3 - AR KĀDĀM PROBLĒMĀM JAUNIEŠI SASTOPAS MEKLĒJOT DARBU?


Aktuālākā prasība -vismaz viena gada darba pieredze noteiktā jomā. Nu jau ikkatram labi zināmais apburtais loks. Jautājums paliek aktuāls, kur dabūt pieredz, ja neļauj pat pamēģināt? 


„Lielākas iespējas dabūt darbu ir tad, ja nepretendē uz „augstajiem” amatiem, taču sāk rasties aizdomas, ka mazās pilsētās visas, izņemot Rimi un Maksima, ir prestižas darba vietas. Tas aizvaino, ka jauniešus nepārtraukti sūta „mācīties” uz lielveikaliem. Pat, ja būšu strādājis McDonaldā, Rimi, Maksimā vai Hesburgerādarba devējs, kas meklēs programmētāju to nenovērtēs,jo –redziet- nebūs darba pieredzes attiecīgajā sfērā.”

Otra populārākā prasība, pret kuru viss „atduras” ir krievu valodas zināšanas. Jaunieši labi pārzina angļu, vācu, franču u.c. valodas, bet krievu valoda izpaliek. Tikai nonākot biznesa vidē, saproti, cik svarīgi ir prast to pārvaldīt, vismaz sarunvalodas līmenī. 


Jaunieši, kuri dabūjuši darbu atzīst, ka daudz nozīmē CV pievienotā vērtība. Piemēram, atsauksmes no prakses vietu vadītājiem, piedalīšanās dažādos rīkotos projektos, ERASMUS iespējas, vai tās būtu studijas vai prakse, tas ir tas, kas veido portfolio. 






Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru