pirmdiena, 2013. gada 9. decembris

M4Y aptauja par jauniešu tēlu

M4Y analītiķim Matīsam, kafijas pauzes laikā,radās  interese-nez  kāda ir jauniešu attieksme vienam pret otru? Pēc neilga laika Matīss silti saģērbās un devās ielās. Viņš aptaujāja 100 cilvēkus, ja gribam būt precīzi. Rezultātā viņš nonāca pie secinājuma, ka attiecības starp jauniešiem ir samērā sarežģītas.
Izrādās, jaunieši viens pret otru izturas ar pietāti un nebūt nav atvērti tūlītējai komunikācijai, taču, atrodoties savās komforta zonās, viens uz otru raugās pozitīvi.
Citās domās ir pieaugušie. Tie uzskata, ka jaunieši nemaz nav ieinteresēti savstarpēji draudzēties un, protams, kad viņi paši bija jaunāki-ehh- zāle bija zaļāka, saulīte spožāka un cilvēki labāki.
Mūsu kolēģi pārsteidza sievietes, vārda vistiešākajā nozīmē, jo tās, uzskata, ka ar jauniešiem viss ir kārtībā!Matīsam radās aizdomas, ka tas ir tāpēc, ka sievietes pašas pēc dabas ir draudzīgākas, atvērtākas un runīgākas. Kā tajā sakāmvārdā - kā sauksi, tā atsauksies!
Tāpat Matīss uzzināja, ka savu viedokli par jauniešiem cilvēki aizgūst no diskusijām starp draugiem, paziņām un citiem līdzcilvēkiem. Otra populārākā atbilde bija mediji, bet trešā populārākā atbilde ir stereotipi, kas ir ne mazāk svarīgi, lainosliektos par pozitīvu, negatīvu vai neitrālu attieksmi pret jauniešiem.
Kopējā nots Matīsa sarunās iezīmējās par labu ikvienam respondentam, kurš sevi vērtē kā baltu un pūkainu, bet jauniešus redz kā problemātisku sabiedrības slāni. Uz jautājumu, ko viņš (respondents) būtu gatavs darīt lietas labā-vairākums atbild „Neko, ir labi tā kā ir.” Iespējams, tas tāpēc, ka cilvēki ir labi informēti par dažādām organizācijām, kuras nodarbojas ar jauniešiem un domā, ka jauniešu „sadraudzināšana” un iesaistīšana dažādos pasākumos ir šo organizāciju kompetence, misija un uzdevums, tāpēc, labākajā gadījumā, sabiedrības vecākie pārstāvji ir gatavi kļūt nedaudz atvērtāki pret jauniešiem... taču neprasiet neko vairāk!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru